مشاوره ازدواج می تواند به شما در حفظ یک رابطه سالم و قوی کمک کند. برای تصمیم گیری در مورد اینکه آیا مشاوره ازدواج برای شما مفید است، شما باید وضعیت رابطه خود را در نظر بگیرید و مشکلات ارتباطی را با کیس ازدواج خود ارزیابی کنید. اگر دچار یک بحران عاطفی، مالی یا خانوادگی هستید، مشاوره پیش از ازدواج گزینه خوبی برای حل مشکلات پیش رو است. البته حتما همسرتان را نیز در تصمیم گیری برای مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج در نظر بگیرید.
در این مقاله مشاوران مرکز روانشناسی آویژه اطلاعات جامعی در مورد شرایطی که مشاوره برای ازدواج ضروری است را گردآوری کرده اند. مطلب هرچند طولانی است اما دانستن این نکات، پیش نیاز ازدواج موفق است. بهتر است قبل از گرفتن وقت مشاوره ازدواج این اطلاعات را با دقت بخوانید.
چگونه بفهمیم که به مشاور ازدواج نیاز داریم؟
مشاوره برای ارزیابی رابطه کلی شما
آیا به ازدواج حس منفی دارید؟
به احساسات خود در رابطه با ازدواج فکر کنید. وقتی به همسرتان فکر می کنید چه احساسی دارید؟
اگر پاسخ شما به سوالات زیر مثبت است، به احتمال زیاد نیاز به مشاوره ازدواج دارید:
آیا احساس می کنید که شریک زندگی تان جواب شما را تحت هر شرایطی برای ازدواج مثبت می داند؟
آیا احساس می کنید که اغلب یا به طور مداوم توسط شریک زندگی خود نادیده گرفته می شوید؟
آیا شریک زندگی شما هر روز باعث عصبانیت شما می شود؟
آیا نسبت به دوستان یا شغل شریک زندگی خود حسادت می کنید؟
آیا در زندگی زناشویی خود احساس غمگینی، ناامیدی یا «گیر افتادن» می کنید؟
آیا شما نمی توانید به یکدیگر اعتماد کنید؟
هر گونه مشکل اعتماد در ازدواج خود را شناسایی کنید. اعتماد برای موفقیت یک رابطه ضروری است. اگر شما و همسرتان نمی توانید به یکدیگر اعتماد کنید، وقت آن رسیده است که از کمک مشاور خوب قبل از ازدواج استفاده کنید.
برخی از نشانه های عدم اعتماد عبارتند از:
چک کردن تماس های تلفنی، پیام های متنی، ایمیل ها و رسانه های اجتماعی شریک زندگی خود.
از اجازه دادن به یکدیگر برای بیرون رفتن یا معاشرت با دوستان تفره می روید.
متهم کردن یکدیگر به خیانت بدون داشتن مدرک کافی.
اسرار زندگی خود را از یکدیگر پنهان می کنید.
آیا شما از لحاظ جنسی علاقه ای به یکدیگر ندارید؟
رضایت از زندگی جنسی خود را بررسی کنید. همه زوجها ممکن است دورههای سردی در روابط را پشت سر بگذارند، اما این دورهها باید موقتی باشند. اگر شما یا شریک زندگیتان از لحاظ جنسی علاقه ای به یکدیگر ندارید، از مشاوره قبل از ازدواج کمک بگیرید.
انتظارات خود را از داشتن رابطه جنسی بررسی کنید. البته انتظارات هر زوج متفاوت است، از خود بپرسید که آیا از حس خوبی به طرف مقابل دارید یا خیر. اگر نه، به دنبال مشاور ازدواج باشید.
از طرف دیگر، اگر به نظر می رسد همسرتان از زندگی جنسی شما ناراضی است، شکایت های او را نادیده نگیرید. حتی اگر شما مشکلی نداشته باشید، باید به نگرانی های آنها رسیدگی کنید.
برخی از مشکلات و انتظارات رابطه جنسی را می توان با ارتباط و سازش حل کرد. البته اگر صحبت کردن با همسرتان در مورد این مشکلات کارساز نبود، به یک مشاور پیش از ازدواج مراجعه کنید.
آیا رابطه شما با تحقیر آمیز است؟
تحقیر به این معنی است که یکی یا هر دو طرف رابطه خود را بهتر از شریک زندگی آینده خود می بینند(به قول معروف سرتر از دیگری). در حالت ایده آل، در یک رابطه، هر دو طرف به یکدیگر احترام می گذارند و یکدیگر را برابر می بینند.
اگر پاسخ شما به سوالات زیر مثبت است، به مشاوره ازدواج مراجعه کنید:
آیا اغلب از شریک زندگی خود به خاطر انجام کارهای “اشتباه” عصبانی می شوید؟
آیا شریک زندگی تان سر شما فریاد می زند که چرا کارها را به روش خاصی انجام می دهید؟
آیا شما یا شریک زندگیتان معتقدید که از دیگران باهوش تر هستید؟
آیا اغلب فراموش می کنید که چرا با همسرتان ازدواج کرده اید؟
آیا فکر کردن به ویژگی های مثبت همسرتان برایتان سخت است؟
آیا شما یا شریک زندگیتان از پذیرفتن مسئولیت اعمال خود در رابطه امتناع می ورزند؟
آیا هنوز شریک زندگی خود را دوست دارید؟
از خود بپرسید که آیا هنوز همسرتان را دوست دارید؟
اگر پاسخ مثبت است، مشاوره برای ازدواج می تواند به تقویت رابطه شما کمک کند.
اگر در مورد احساسات خود مطمئن نیستید، مشاوره ازدواج می تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را بفهمید.
اگر پاسخ پاسخ شما منفی است، باید به طور جدی در نظر بگیرید که آیا می خواهید مشاوره به شما کمک می کند دوباره شریک زندگی خود را دوست داشته باشید یا خیر؟ اگر قرار است مشاور ازدواج به رابطه شما کمک کند، باید برای نجات ازدواج خود تلاش کنید.
آیا مدام در حال جدال با یکدیگر هستید؟
اگر شما در رابطه مدام در حال بحث و جدل هستید، حتما به فکر یک مشاور برای ازدواج خود باشید. اگر هر مکالمه ساده ای که با یکدیگر دارید به مشاجره ختم می شود، رابطه شما ممکن است به کمک روانشناس ازدواج نیاز داشته باشد، به خصوص اگر مشاجرات شما منفی، تهاجمی و با لحنی تلخ است.
در یک ازدواج سالم، مشاجرات نباید از مرز انتقاد یا توهین ناپسند عبور کند. اگر به نظر می رسد که این مورد برای شما و شریک زندگی تان صدق نمی کند، مطمئناً پیش نیاز ازدواج شما یک مشاوره خوب است.
در ازدواجهای موفق، شرکای زندگی از مشاجرات خود عقب نشینی میکنند و آنها را به زندگی آینده خود منتقل نمیکنند.
آیا برای مسائل تکراری بحث های بی پایانی دارید؟
اگر بارها و بارها در مورد موارد یکسان و مشابه با یکدیگر بحث می کنید، حتما به دنبال یک مرکز مشاوره قبل از ازدواج باشید. اگر اختلافات شما با شریک زندگی خود همیشه حول مسائل مشابه متمرکز شود، به این معنی است که این مسائل حل نمی شوند. در این موارد برای برقراری ارتباط با یکدیگر و رفع مشکلات احتمالا به کمک یک مشاور پیش از ازدواج خوب نیاز دارید.
به عنوان مثال، اگر نمی توانید در مورد مسئولیت های خانه به توافق برسید و اغلب در مورد آن بحث می کنید، یک مشاور ازدواج می تواند به شما کمک کند تا مشکل ارتباطی خود را حل کنید.
کینه توزی در ازدواج نشانه داشتن یک مشکل اساسی است. اگر مشاجره یا دعوا بیش از یک ماه طول بکشد و شما هنوز نتوانسته اید از پس آن برآیید، زمان آن رسیده است که به دنبال گرفتن وقت مشاوره ازدواج باشید.
آیا برای کشف مشکلات رابطه انگیزه ای ندارید؟
اگر شما هیچ تلاشی برای کشف مشکلات پنهان بین خودتان نمی کنید. اگر شما و همسرتان هرگز با یکدیگر بحث نمی کنید. در این صورت آیا مشاوره قبل از ازدواج ضروری است؟ بله، چرا ؟ زیرا این رفتارها به این معنی است که مسائلی وجود دارد که نمی خواهید در مورد آنها صحبت کنید.
اگر اغلب احساس می کنید که وانمود می کنید همه چیز خوب است یا احساسات خود را سرکوب می کنید، یک مشاور ازدواج می تواند به شما کمک کند تا این احساسات را به روش های سالم بیان کنید.
به عنوان مثال، اگر از عادت سیگار کشیدن همسرتان عصبانی هستید، ممکن است از مطرح کردن آن بترسید. یک مشاور ازدواج می تواند به شما در حل این موضوع کمک کند.
آیا دیدگاه های و باورهای متضادی دارید؟
اگر شما و شریک زندیگ تان دیدگاهها و باورهای مشترکی ندارید و بر سر آن با یکدیگر درگیری دارید، روانشناسی پیش از ازدواج را حتما جدی بگیرید. هنگامی که زوج ها باورهای متفاوتی دارند، برقراری ارتباط و درک احساسات یکدیگر می تواند کار دشواری باشد. یک مشاور ازدواج خوب به شما کمک می کند تا راه حلی برای برخورد با این مسائل پیدا کنید، از جمله:
سیستم های ارزشی مختلف
به عنوان مثال، یکی از زوجین توقع دارد که همسرش باید شغل خود را رها کند زمانی که فرزندان شان بزرگ شوند در حالی که همسرش می خواهد شغل خود را حفظ کند.
باورهای مذهبی مختلف
به عنوان مثال، همسری ممکن است بخواهد فرزندان خود را بر خلاف میل شریک زندگی خود با اصول مذهب خاصی تربیت کند.
تنش بر سر علایق مختلف
به عنوان مثال، اگر همسری به بازی های ویدیویی معتاد است، اهمیت مشاوره پیش از ازدواج در این حالت روشن است.
آیا در رابطه آزار جسمی یا عاطفی وجود دارد؟
در صورت وجود آزار جسمی یا عاطفی به دنبال گزینه های دیگری برای مشکل خود باشید. اگر قربانی آزار جسمی یا عاطفی هستید، مشاوره های قبل از ازدواج دیگر توصیه نمی شود. مشاوره مشکل سوء استفاده را حل نمی کند و حتی ممکن است حل آن را به تاخیر بیندازد. در عوض، به فکر ترک کردن رابطه باشید.
اگر از خشونت علیه همسرتان استفاده می کنید و دوست دارید رفتار خود را تغییر دهید، با یک درمانگر کنترل خشم صحبت کنید.
این مطلب توسط متخصصان روانشناسی ازدواج آویژه در حال بروز رسانی است.
سوالات متداول
7 اصل یک مشاوره ازدواج موفق چیست؟
در اینجا خلاصه ای از 7 اصل برای موفقیت در ازدواج آورده شده است: 1. نقشه های عشق خود را تقویت کنید. 2. محبت و تحسین را در رابطه خود پرورش دهید. 3. به سمت یکدیگر بچرخید (به جای مخالف یا دور). 4. اجازه دهید شریک زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد. 5. مشکلات قابل حل خود را حل کنید. 6. بر بن بست های زندگی غلبه کنید. 7. معنی مشترک برای رابطه خود ایجاد کنید.
7 کلید مشاوره پیش از ازدواج برای یک زندگی موفق چیست؟
کلیدهای یک ازدواج موفق. 1. واضح و بدون سوء تفاهم با یکدیگر ارتباط برقرار کنید. 2. به همسرتان بگویید که از حضور او در زندگی خود سپاسگزار هستید. 3. برای یکدیگر به عنوان یک زوج وقت بگذارید.4. برای مدتی شخصی برنامه ریزی کنید.5. درک کنید که مخالفت کردن اشکالی ندارد. 6. ایجاد اعتماد. 7. بخشش را یاد بگیر
بدون دیدگاه